Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

29 Februarie 2016
Vizualizari: 3048
Comentează add

O reconstituire video recentă a Romei antice este considerată cea mai fidelă reprezentare a orașului, așa cum arăta el acum mai bine de 1650 de ani.

Videoul care ne arată cum trăiau oamenii în Roma antică Videoul care ne arată cum trăiau oamenii în Roma antică - Conține video

ionut-iamandi

Imagine a Colosseum-ului din Roma antică. Foto: Captură YouTube.

Roma a fost unul dintre cele mai mari orașe ale lumii antice. A fost de fapt cel mai mare oraș al Europei, sute de ani la rând, până la revoluția industrială care a dus în secolul XIX la dezvoltarea fără precedent a Londrei.

Cercetătorii estimează că în vechea Romă trăiau două milioane de oameni. Dacă nu putem călători în timp, e greu să ne imaginăm cum arăta orașul în acea vreme, dar reconstituirea virtuală a orașului, prezentată sub forma unui film, ne poate da acum cea mai bună imagine a Romei pe la anul 320 după Hristos.

Videoul a fost făcut prin intermediul unui proiect de cercetare academică comun Rome Reborn - Khan Academy, care își propune să recreeze un model complet al orașului de-a lungul civilizației romane. Așadar acesta este primul dintr-o serie mai lungă de instantanee din istoria Romei, proiectul propunându-și să acopere perioada 1000 î.d.H - 552 d.H.

Comentariile de pe parcursul videoului, făcute de dr. Bernard Frischer și dr. Steven Zucker, sunt în limba engleză.


Etichete romacum arata roma anticaexclusiv onlinevideorome rebornkhan academy

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live