Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Ianuarie 2020
Vizualizari: 4840
Comentează add

Situaţia materială bună poate adăuga 9 ani sănătoşi la speranţa de viaţă, potrivit unui studiu recent.

Trăim mai bine, trăim mai mult...

florin-lepadatu

 Foto: Agerpres.

Situaţia materială bună poate adăuga 9 ani sănătoşi la speranţa de viaţă, potrvit unui studiu recent.

Astfel, persoanele înstărite trăiesc mai mulţi ani fără afecţiuni în comparaţie cu cele care au o situaţie materială precară, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie.

O echipă de cercetători a analizat date prelevate de la peste 25.000 de persoane de 50 de ani şi peste această vârstă, cuprinse în Studiul britanic longitudinal privind îmbătrânirea şi în Studiul american privind sănătatea şi pensionarea.

Oamenii de ştiinţă nu au descoperit diferenţe majore între Marea Britanie şi SUA în ceea ce priveşte speranţa de viaţă, însă au constatat că situaţia materială a subiecţilor a avut o influenţă semnificativă asupra numărului de ani trăiţi fără dizabilităţi.

După 50 de ani, cei mai înstăriţi bărbaţi din Anglia şi SUA au trăit în jur de 31 de ani având o stare bună de sănătate, comparativ cu aproximativ 22-23 de ani în cazul celor din grupul de bărbaţi cu o situaţie materială mai puţin bună.

În ceea ce priveşte femeile înstărite din SUA şi Anglia, după 50 de ani acestea au trăit în jur de 33 de ani având o stare bună de sănătate, spre deosebire de 24-25 de ani în cazul celor din grupul de femei cu o situaţie materială mai puţin bună.

Echipa de cercetători, condusă de University College London, a precizat : ''Inegalităţile în speranţa de viaţă sănătoasă sunt prezente în ambele ţări, cu o magnitudine similară.

În ambele ţări, eforturile de reducere a inegalităţilor în ceea ce priveşte sănătatea ar trebui să vizeze persoanele din grupurile socioeconomice defavorizate'', relatează Agerpres.

''În timp ce speranţa de viaţă este un indicator util al sănătăţii, calitatea vieţii, pe măsură ce îmbătrânim este, de asemenea, crucială", a menţionat autoarea principală a raportului. 


Etichete exclusiv onlineoamenipopulaţiesănătateclimă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live