Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

26 Septembrie 2018
Vizualizari: 1660
Comentează add

Cercetarea din România are nevoie de o mai bună finanţare, în condiţiile în care coordonează trei proiecte internaţionale - este de părere secretarul de stat, Lucian Georgescu.

Secretar de stat: Cercetarea are nevoie de o mai bună finanţare

andreea-marin

Foto: eli-np.ro. 

Cercetarea din România are nevoie de o mai bună finanţare, în condiţiile în care coordonează trei proiecte internaţionale - este de părere secretarul de stat în Ministerul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu.

El a declarat că autorităţile de la noi trebuie să aloce mai multe fonduri acestui domeniu, deşi ţara noastră obţine deja bani de la Comisia Europeană.

Prezent la Măgurele, Lucian Georgescu a prezentat stadiul proiectelor coordonate de România, printre care se numără şi laserul de mare intensitate:

Lucian Georgescu: În ordinea gradului de pregătire, cel mai avansat este, bineînţeles, /.../ care este programat să înceapă să funcţioneze la capacitate în anul 2019, este proiectul Danubius, care se află acum în stadiul de pregătire, presupune cercetări extinse integrate pe toate sistemele acvatice de suprafaţă - râuri, fluvii, lagune, delte, mări, prin prisma încălzirii globale - şi al treilea este un reactor nuclear de cercetare care nu produce energie, ci reproduce reacţiile nucleare de energii mari, punând de acord fizica teoretică cu practica.

Lucian Georgescu a vizitat, astăzi, sediul Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară de la Măgurele, alături de reprezentanţi ai comisiilor de specialitate din Parlament.


Etichete secretarul de statLucian GeorgescucercetareMagurelelaser

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live