Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

24 Septembrie 2011
Vizualizari: 1871
Comentează add

Agenţia americană NASA a declarat că satelitul a intrat în atmosferă sâmbătă deasupra Oceanului Pacific. Locul exact al impactului şi resturile aparatului nu au putut fi deocamdată identificate, potrivit BBC.

Satelitul dezafectat al agenţiei NASA a căzut pe Pământ

bogdan-mihai

Satelitul UARS. Foto: Agerpres/AP.

Satelitul ştiinţific american al Agenţiei NASA a căzut sâmbătă pe Pământ, însă locul exact al impactului şi resturile aparatului nu au putut fi deocamdată identificate, potrivit BBC.

Mesaje postate pe reţeaua de socializare Twitter au indicat că părţi din satelit ar fi căzut în vestul Canadei, însă informaţiile nu au fost confirmate.

Intrarea satelitului în atmosfera terestră era aşteptată încă de vineri seară.

Agenţia Spaţială americană susţine că riscul ca o persoană să fie atinsă de o bucată de satelit este extrem de mic, de 1 la 3200.

Potrivit NASA, cea mai mare parte a satelitului ar fi trebuit să ardă la intrarea în atmosferă, dar testele au indicat că bucăţi cu o masă totală de 500 kg ar putea ajunge pe Pământ.

Satelitul a trecut pe deasupra Canadei, Africii şi a unor mari suprafeţe din oceanele Pacific, Indian şi Atlantic.

Mai multe state, între care Italia, le-au cerut locuitorilor să rămână în locuinţele lor din cauza riscurilor asociate cu reintrarea în atmosfera terestră a acestui satelit, în greutate de şase tone.

Satelitul Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) a fost plasat pe orbită în 1991 de naveta Discovery cu misiunea de a studia atmosfera înaltă a Terrei şi şi-a încheiat misiunea în 2005.


Etichete satelitNASA,Pământ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live