Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corina Negrea, Oslo

6 Decembrie 2018
Vizualizari: 782
Comentează add

Două conferinţe publice şi două întâlniri cu jurnaliştii ale laureaţilor Nobel din acest an deschid ceea ce se cheamă, generic, "Săptămâna Nobel".

"Săptămâna Nobel", la Oslo şi Stockholm

corina-negrea-oslo

Foto: Arhivă.

Două conferinţe publice şi două întâlniri cu jurnaliştii ale laureaţilor Nobel din acest an deschid ceea ce se cheamă, generic, "Săptămâna Nobel", care va culmina pe 10 decembrie cu ceremoniile de decernare a premiilor la Oslo şi Stockholm.

Trimisul Radio România, Corina Negrea, relatează.


Reporter: Forumul Nobel al Institutului Karolinska din Stockholm va găzdui astăzi, cu începere de la ora 15:00, ora României, conferinţa de presă a laureaţilor Premiului Nobel pentru Medicină sau Fiziologie, urmând ca mâine, la Academia Regală de Ştiinţe a Suediei, să aibă loc cea a laureaţilor premiilor pentru chimie, fizică şi cel în ştiinţe economice. Asociată Săptămânii Nobel, tot la Stockholm va avea loc duminică, 9 decembrie, şi conferinţa publică intitulată "Dialogurile Săptămânii Nobel".

Cu tema "Apa contează", conferinţa organizată tot de Fundaţia Nobel adună laolaltă oameni de ştiinţă, cercetători, activişti de mediu, politicieni, artişti, dar şi şapte laureaţi Nobel ai anilor trecuţi, care anul acesta vor discuta despre apă, din varii perspective: ştiinţifice, ca resursă vitală, din punctul de vedere al politicilor de mediu, dar şi economice, dar şi ca potenţială sursă de conflict.

Ce impact au activităţile umane asupra oceanelor? Ne sputem schimba felul în care folosim apa?

Sunt doar câteva dintre temele ce vor fi discutate la această conferinţă.


Etichete Săptămâna NobelOsloStockholm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live