Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Decembrie 2014
Vizualizari: 2968
Comentează add

România se alătură altor 11 state implicate în dezvoltarea staţiei spaţiale internaţionale. Prezenţa în acest club select va aduce beneficii multiple, spune Dumitru Prunariu.

România va deţine o parte din staţia spaţială internaţională

radiojurnal

Staţia Spaţială Internaţională pe orbita Pământului. Foto: wikipedia.org.

România va deţine o parte din staţia spaţială internaţională şi va contribui la dezvoltarea celei mai noi rachete europene - Arian 6.

Potrivit ministrului delegat pentru cercetare, Mihnea Costoiu, acceptarea în program alături de doar alte 11 state membre, este o şansă pentru industria spaţială din ţara noastră, care poate demonstra că este competitivă.

Dumitru Prunariu, membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Agenţiei Spaţiale Române, a explicat pentru Radio România Actualităţi că România va avea beneficii nu numai ştiinţifice, dar şi materiale.

"Beneficiile sunt de a putea efectua experimente proprii care, valorificate la nivel european, pot să aducă beneficii nu numai ştiinţifice, dar şi materiale la un moment dat, importante pentru România. De asemenea, faptul că suntem prezenţi acolo, intrăm într-un alt club de decizie asupra a ceea ce se întâmplă cu staţia spaţială internaţională într-un viitor ceva mai îndepărat.

"Acel procent ne ofertă posibiliatea ca în limita lui să facem noi propuneri şi să utilizăm în folosul României acea parte de staţie spaţială internaţională", a spus Dumitru Prunariu. 


Etichete ISScercetarespaţiucosmosNASAastronauţiDumitru PrunariuexperimenteTerraorbităsistem solar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live