Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

17 Martie 2017
Vizualizari: 1114
Comentează add

Francezii de la Renault au adus în centrul standului de la Geneva concept-car-ul ZOE e-Sport, o versiune super sport a modelului său electric cel mai bine vândut în Europa.

Renault ZOE e-Sport Concept la Geneva 2017

bogdan-predescu

  Foto: Bogdan Predescu

Micuţul bolid servit într-o nuanţă intensă de albastru reprezintă combinaţia perfectă dintre o mașină de serie ZOE şi un monopost Renault electric, capitalizând experiența din motorsport a echipei franceze, dublă campioană în Formula E.  Cu două motoare, poziționate în fața și în spatele vehiculului, care dau o putere totală de 340kW, sau 460 CP, ZOE e-Sport poate ajunge de la 0 la 100 km / h în 3,2 secunde. Cele două baterii au capacitatea de a stoca 40 kWh.

Culoarea caroseriei este „Bleu Satiné”,  o nuanță similară cu cea utilizată pentru monoposturile din Formula E. Datorită studiului specific pentru alegerea materialelor, a caroseriei din carbon și a design-ului șasiului, masa concept car-ului de este de numai 1400 kg (inclusiv cele 450 kg alocate bateriilor).

Maşina menține identitatea de marcă, adoptând trăsăturile modelelor sportive din gama Renault Sport, cu semnătura luminoasă în forma literei „C”, care încadrează proiectoarele frontale. Interiorul este dotat cu două scaune RECARO echipate cu centuri de curse, iar volanul dreptunghiular eliberează câmpul vizual.

Maşina integrează elemente electronice de comandă, care gestionează puterea bateriei cu precizie și în mod dinamic. Managementul energetic este complet personalizabil și reglabil, cu modurile de funcționare „normal” și „cursă”. Setările electronice oferă patru moduri de condus, care adaptează vehiculul la obiectivele pilotului, avantajând fie sportivitatea, fie autonomia.


Etichete Maşina LuniiAutoGeneva 2017Salon AutoZoeRenaultconcept

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live