Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 August 2021
Vizualizari: 1263
Comentează add

Nu există date suficiente pentru a recomanda utilizarea celei de-a treia doze a vaccinurilor anti-COVID-19, a anunţat vineri Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Recomandarea utilizării celei de-a treia doze a vaccinurilor întârzie

florin-lepadatu

  Foto: www.comunidad.madrid

Nu există date suficiente pentru a recomanda utilizarea celei de-a treia doze a vaccinurilor anti-COVID-19, a anunţat vineri Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) , după ce două ţări importante din UE au dezvăluit că vor administra doze de supra-rapel persoanelor vulnerabile începând din luna septembrie, informează Reuters.

EMA a anunţat la jumătatea lunii iulie că are nevoie de mai multe date medicale înainte de a formula o recomandare în privinţa utilizării celei de-a treia doze, însă Germania şi Franţa, cele mai influente două ţări din UE, au decis deja să îşi continue planurile legate de administrarea dozelor de supra-rapel fără să mai aştepte decizia forului european.

Germania şi Franţa au ignorat astfel apelul lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a cerut miercuri un moratoriu în privinţa celei de-a treia doze până când mai mulţi oameni se vor vaccina împotriva COVID-19 la nivel global.

"Deocamdată este prea devreme să confirmăm dacă şi când o doză de supra-rapel a vaccinurilor anti-COVID-19 va fi necesară, pentru că nu avem date suficiente din campaniile de vaccinare şi din studiile aflate în desfăşurare pentru a înţelege cât timp va dura protecţia oferită de vaccinuri", au anunţat vineri reprezentanţii EMA.

Cu toate acestea, Germania intenţionează să administreze a treia doză pacienţilor cu imunitate compromisă, persoanelor cu vârste înaintate şi rezidenţilor din centrele pentru bătrâni începând din luna septembrie.

Franţa lucrează la rândul ei la un plan ce vizează vaccinarea cu a treia doză în cazul vârstnicilor şi persoanelor vulnerabile începând din septembrie.


După anunţarea planurilor formulate de guvernele de la Berlin şi Paris, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că deciziile legate de vaccinările anti-COVID-19 sunt luate de guvernele naţionale, însă a insistat că în ceea ce priveşte doza a treia - ca şi în alte chestiuni - executivul UE încurajează "deciziile bazate pe ştiinţă, în concordanţă cu recomandările EMA".

Şi OMS este precaută în ceea ce priveşte absenţa datelor ştiinţifice despre necesitatea administrării celei de-a treia doze.

"Încă nu ştim cum, când şi dacă va fi nevoie de a treia doză", a declarat un purtător de cuvânt al OMS într-o conferinţă de presă organizată vineri, notează Agerpres.


Etichete exclusiv onlinevaccininfectarivaccinarespania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live