Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

5 Mai 2014
Vizualizari: 1668
Comentează add

Organizatia Mondială a Sănătăţii a emis un comunicat în care se afirmă că răspândirea poliomielitei este considerată o urgenţă internaţională de sănătate publică.

Răspândirea poliomielitei, "urgenţă de sănătate publică"

sorin-solomon

Foto: Arhivă

Organizatia Mondială a Sănătăţii a emis un comunicat în care se afirmă că răspândirea poliomielitei este o urgenţă internaţională de sănătate publică.

OMS recomandă ca cetăţenii ţărilor în care virusul este răspândit, inclusiv Pakistan şi Siria, să fie vaccinaţi înainte de a pleca în călătorii.

Ei ar trebui să efectueze, de asemenea, un certificat pentru a dovedi inocularea, spune OMS.

"Condiţiile pentru  a declanşa o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional au fost îndeplinite", a declarat pentru BBC reprezentantul OMS, Bruce Aylward.

El a vorbit, după o întâlnire de urgenţă de la Geneva cu reprezentanţi ai ţărilor afectate, despre riscurile răspândirea poliomielitei.

"Răspândirea internaţională a poliomielitei până în prezent, în 2014, constituie un eveniment extraordinar şi un risc pentru sănătatea publică din alte state, iar aceasta cere un răspuns internaţional coordonat care este esenţial", se mai arată în declaraţia Comitetul de Urgenta al OMS.

"Dacă nu vom lua măsuri, această situaţie ar putea duce la eşecul în eradicarea la nivel global a celei mai grave boli care poate fi prevenită prin vaccin", se mai arată în documentul OMS.


Etichete Organizatia Mondială a SănătăţiiOMSPakistan şi Siriapoliomielitavirusriscsănătate publicăBruce Aylward,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live