Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

6 Februarie 2018
Vizualizari: 1372
Comentează add

Compania SpaceX a realizat cu succes lansarea rachetei Falcon Heavy ce efectueză un prim zbor de test.

Racheta Falcon Heavy a fost lansată cu succes în zborul de test

radu-dobritoiu

Compania SpaceX a realizat cu succes lansarea rachetei Falcon Heavy ce efectueză un prim zbor de test. Este cea mai puternică rachetă lansată vreodată. Propulsată de 27 de motoare, Falcon Heavy va fi capabilă să trimită sateliţi gigant pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte.

Lansarea a avut loc de la Centrul Spaţial Kennedy, Cape Canaveral, din acelaşi loc de unde a plecat spre lună, în urmă cu 40 de ani, racheta Saturn 5.

Conform SpaceX, racheta Falcon Heavy având o înălţime de 70 de metri, creată de această companie în cadrul planurilor pentru o viitoare misiune pe Marte, este capabilă să ridice în aer o încărcătură de două ori mai mare în comparaţie cu capacităţile celei de-a doua cea mai mare rachetă operaţională în prezent. Potrivit SpaceX aceasta ar egala cu circa 64 de tone, o greutate mai mare decât a unui avion 737 încărcat cu pasageri, personal, bagaje şi combustibil.

Falcon Heavy este propulsată de trei rachete Falcon 9 în două trepte, fiecare cu câte 3 rachete propulsoare. Acestea se vor desprinde de rezervorul principal al rachetei după lansare şi se vor întoarce pe Terra pentru a fi reutilizate. SpaceX a creat rachetele reutilizabile pentru reducerea costurilor călătoriilor spaţiale.

Potrivit space.com, rachetele Falcon 9, ce aparţin companiei Space X, au fost folosite de mai multe ori în cadrul misiunilor de reaprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale. Acestea s-au întors de 21 de ori aterizând pe uscat sau pe barje amplasate pe ocean.


Etichete Space xCape CanaveralFalcon Heavycea mai puternică rachetă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live