Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Daniel Neguţ

13 Septembrie 2016
Vizualizari: 1132
Comentează add

Invitat la Apel matinal, profesorul de economie, dr. Ion Radu Zilişteanu, cunoscut mai ales ca analist al pieţei imobiliare din România.

Prima Casă: Peste 21.000 de români şi-au luat locuinţe în primul semestru Prima Casă: Peste 21.000 de români şi-au luat locuinţe în primul semestru - Conține audio

daniel-negut

Foto: Arhivă.

Peste 21.000 de români şi-au luat locuinţe prin programul Prima casă, în prima jumătate a lui 2016, cu 40% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Programul Prima casă a fost principalul motor al creditării ipotecare în ultimii ani.

Stocul de credite ipotecare, atât în lei, cât şi în euro, ajungea la finalul lunii iunie la echivalentul a 55,6 miliarde de lei, potrivit datelor BNR.

Astfel ca, în conformitate cu planurile ministerului de finante, plafonul pentru programul "Prima Casă" va fi suplimentat în aceasta luna, iar în octombrie se va finaliza o strategie pe termen mediu, de cinci ani, pentru acest program.

Asta fiindca cererea de finanțări pe "Prima Casă" a crescut foarte mult în perioada discuțiilor cu privire la Legea Dării în plată.

Programul "Prima Casă" a avut, inițial, alocat un plafon de 1,6 miliarde de lei pentru acest an, care a fost suplimentat cu încă 500 de milioane de lei, după intrarea în vigoare a Legii privind darea în plată.

Daniel Negut a discutat despre acest subiect, la Apel Matinal, cu profesorul de economie, dr. Ion Radu Zilişteanu, cunoscut mai ales ca analist al pieţei imobiliare din România.

AUDIO: Apel matinal.


Etichete apel matinalprima casaion Radu zilișteanuanalistimobiliarebnr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live