Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Aprilie 2020
Vizualizari: 1516
Comentează add

Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus, însă câinii nu ar fi vulnerabili la acesta, conform unui studiu publicat miercuri.

Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus, însă câinii nu

florin-lepadatu

Cățelușa Ginny. Foto: ginnyfanclub.org

Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus, însă câinii nu ar fi vulnerabili la acesta, conform unui studiu publicat miercuri, în aceeaşi zi în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că va analiza transmiterea virusului între oameni şi animalele de companie, informează joi Reuters.

Studiul, publicat pe site-ul revistei Science, a ajuns la concluzia că şi dihorii se pot infecta cu SARS-CoV-2, denumirea ştiinţifică a virusului care provoacă boala COVID-19.

Câinii, puii, porcii şi raţele nu ar fi capabili să contracteze virusul, au precizat cercetătorii.

Scopul studiului a fost acela de a se identifica animalele vulnerabile la acest virus, pentru ca ele să poată fi folosite pentru testarea vaccinurilor experimentale create în vederea combaterii pandemiei de COVID-19, care a ucis peste 83.000 de oameni din întreaga lume după apariţia noului virus în China, în decembrie 2019.

Se crede că SARS-CoV-2 s-a răspândit la oameni de la lilieci.

Cu excepţia câtorva infecţii raportate la pisici şi câini, nu au existat dovezi solide conform cărora animalele de companie ar fi purtătoare ale virusului, potrivit Agerpres.


Etichete pisicicâini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live