Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

19 Aprilie 2019
Vizualizari: 1975
Comentează add

În aceste zile a avut loc lansarea naţională a noului SUV din clasa C a celor de la Citroen, mult aşteptatul C5 Aircross.

Noul C5 Aircross disponibil și în România

bogdan-predescu

 Foto: Bogdan Predescu 

Francezii de la Citroen şi-au schimbat în întregime gama de modele odată cu lansarea ultimului produs, SUV-ul C5 Aircross şi evident aşteaptă deja noutăţile care vor sosi în viitor în toată industria auto, odată cu electrificarea ofertelor la maşini.

 
 
După lansarea modelelor C3 Aircross – un veritabil succes comercial, dar şi a noului C4 Aircross, francezii de la Citroen au lăsat loc şi pentru un SUV în aglomerata clasă C acolo unde pretenţiile sunt destul de mari. Aşa că noul C5 Aircross a fost lansat mai întâi în China și apoi adus şi la Salonul Auto de la Paris în toamna anului trecut cu versiunea europeană a modelului. 
 
 
Noul SUV are o lungime de 4.50 m și impresionează la design cu linii puternic evidențiate şi fluide, cu  o gamă largă de posibilități de personalizare, cu 30 de combinații exterioare și 7 culori de caroserie, plafon negru în două nuanțe și trei pachete cromatice care includ inserții colorate pe bara de protecție față, pe sistemul Airbump aflat în partea inferioară a portierelor din față și pe barele transversale. 
 
 
În plus trebuie să vorbim aici şi de o excelentă modularitate cu cele trei scaune spate individuale, glisante, cu spătar reglabil și pliabile, prin care noul model devine unul dintre cele mai modulare vehicule din segmentul său. Aceste scaune au aceeași lățime și pot glisa înainte și înapoi, ceea ce face posibilă adaptarea spațiului din habitaclu şi din portbagaj.
 
 
Momentan cel mai nou produs din gama constructorului francez a intrat şi pe piaţa noastră cu o ofertă generoasă de modele cu preţuri care pornesc de la 21.600 de euro, din care se scade deja 1.000 de euro discount la lansare. Maşina este foarte bine dotată cu o sumedenie de elemente la capitolele design, funcţionalitate şi confort, dar şi cu multe sisteme de siguranţă activă şi pasivă, încă din echiparea standard, ceea ce explică şi preţul destul de ridicat, comparativ cu principalii rivali precum Nissan Qashqai, Ford Kuga sau Renault Kadjar. 
 
 
În plimbarea scurtă propuisă de cei de la Citroen România, am descoperit şi câteva puncte forte ale noului SUV C5 Aircross, precum suspensia cu Amortizare Hidraulică Progresivă, o inovație susținută de priceperea companiei în domeniul suspensiilor, o tehnologie dezvoltată şi din experiențele mărcii în cursele auto. Sau de ce nu, scaunele largi și confortabile ale noului model care sunt umplute cu spumă de înaltă densitate pentru a evita durerile de spate după călătoriile lungi.
 
 

Etichete SUVMașina LuniiCitroenconstructor francezgrupul PSAC5 Aircross

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live