Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

2 Noiembrie 2009
Vizualizari: 1347
Comentează add

Twitter va fi utilizat şi pentru transmiterea informaţiilor privind votarea în străinătate.

Ministerul de Externe pe Twitter

carmen-gavrila

Ministerul de Externe (MAE) va folosi serviciul de internet Twitter.

Oficiali din MAE au anunţat că Twitter va fi utilizat pentru transmiterea informaţiilor privind votarea în secţiile deschise în străinătate.

Această iniţiativă este descrisă de minister drept citez "un exerciţiu de transparenţă" şi o încercare de înlăturare a oricăror semne de suspiciune.

În prima informaţie apărută pe contul de Twitter al MAE scrie că toţi preşedinţii birourilor secţiilor de votare din străinătate vor fi diplomaţi de la misiuni sau trimişi de la Bucureşti.

„Nu vrem să dublăm comunicatele oficiale, care se regăsesc pe site-ul MAE. Acestea sunt adesea multiplicate de misiunile din străinătate, avem şi o pagină de Facebook, care la rândul ei preia comunicatele noastre. Ceea ce vrem să comunicăm prin Twitter sunt acele informaţii legate de modul efectiv de organizare a scrutinului care de obicei nu apar în comunicatele de presă şi care vor aduce puţină culoare şi vor arăta ce se întâmplă în interiorul unei instituţii atunci când se organizează un proces de asemenea anvergură", a declarat Oana Marinescu, director general Diplomaţie Publică în cadrul unui briefing de presă pe tema alegerilor prezidenţiale şi a referendumului naţional din 22 noiembrie în străinătate.

 

Contul pe twitter se regăseşte accesând link-ul www.twitter.com/MAERomania unde au fost postate deja o serie de informaţii în acest sens.

 

„Este un exerciţiu de transparenţă şi vrem să arătăm că o echipă de oameni din Centrală lucrează cu echipe de oameni din ţările în care vom organiza aceste alegeri şi că între acestea nu se află absolut nimic care să trezească suspiciune, ci adesea este foarte multă muncă, adesea birocratică, dar este o muncă susţinută”, a adăugat Oana Marinescu.

 

oate birourile electorale din străinătate vor fi conduse de diplomaţi iar membrii birourilor vor proveni de la partidele politice, comunităţile de români, societatea civilă, potrivit legislaţiei în vigoare.

 


Etichete mae,twitter,informaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live