Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Iordan

30 Iulie 2015
Vizualizari: 2777
Comentează add

Microsoft a lansat o nouă versiune a celui mai folosit sistem de operare din lume. Windows 10 vine cu o serie îmbunătăţiri tehnice şi o interfaţă comună majorităţii dispozitivelor.

Microsoft a lansat Windows 10 Microsoft a lansat Windows 10 - Conține video

titus-iordan

Foto: captură video.

La mai bine de şase ani de la lansarea lui WIndows 7, Microsoft a construit "de la zero" un sistem de operare mai puternic şi mai intuitiv, care integrează facilităţi regăsite mai de grabă pe tablete sau telefoane inteligente.

Multe dintre aceste "features" au debutat odată cu Windows 8, însă funcţionalitatea acestora a lăsat de dorit.

După experienţa neplăcută numită Windows 8, Microsoft a creat un sistem de operare familiar utilizatorilor platformei Windows 7, însă fără a face compromisuri în zona aplicaţiilor moderne.

La fel ca Windows 7, Windows 10 are un meniu de start, însă mult mai eficient, scriu jurnaliştii americani de la CNN.

"Vrem să schimbăm percepţia pe care utilizatorii o au despre sistemul nostru de operare, de la oamenii au nevoie de Windows, la oamenii aleg Windows, până la oamenii iubesc Windows", a declarat directorul general al Microsoft, Satya Nadella.

Windows 10 în desktop cu meniul start deschis. Foto: captură video.

Siri are concurenţă: Cortana

Windows 10 nu doar corectează multele probleme introduse de predecesorul său, ci vine cu noutăţi pe care utilizatorii de Windows 8 le vor aprecia.

Poate cea mai atractivă aplicaţie este Cortana, o interfaţă vocală "inteligentă" şi "cu personalitate" care permite realizarea de căutări în fişiere sau online şi rularea anumitor programe.

Cortana este răspunsul pe care Microsoft îl dă Apple şi deja cunoscutei Siri, o aplicatie asemănătoare prezentă pe dispozitivele care rulează pe IOS.

Windows 10 beneficiază şi de multiple spaţii de lucru (desktops), care pot ajuta la o organizare mai bună a activităţilor.

Noul sistem de operare reprezintă un punct de cotitură pentru Microsoft, a spus Satya Nadella.

Cu Windows 10, corporaţia încearcă să răzbească în sectorul dispozitivelor mobile inteligente, acolo unde contorizează doar 3% cotă de piaţă, scrie BBC.

Scurtă prezentare a Windows 10. Sursa: youtube.com/Windows.


Etichete exclusiv onlineMicrosoftsistem de operareWindows 10PCtabletăsmartphonefeaturesaplicaţiiCEO Satya NadellaCortana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live