Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Decembrie 2019
Vizualizari: 777
Comentează add

La Stockholm începe oficial Săptămâna Nobel, cu seria de manifestări în care sunt implicaţi laureaţii din acest an, ce va culmina cu înmânarea premiilor.

La Stockholm începe oficial Săptămâna Nobel

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

La Stockholm începe oficial Săptămâna Nobel, cu seria de manifestări în care sunt implicaţi laureaţii din acest an, ce va culmina cu înmânarea premiilor.

Şase decembrie este și prima zi din seria conferințelor de presă incluse în această Săptămână Nobel, cea de la Academia Suedeză, acolo unde sunt așteptați laureații Premiului Nobel pentru Literatură și cea de la Institutul Karolinska, protagoniștii fiind laureații Premiului Nobel pentru Medicină sau Fiziologie a acestui an.

Ca vizibilitate și impact public Premiul Nobel pentru Literatură este mai mult în lumina reflectoarelor.

În plus anul acesta, față de anul trecut când nu s-a acordat din pricina alegeri cumva controversate a scriitorului austriac

Petre Handke ca recipient al premiului acestui an, văzut acesta ca susținător înfocat al sârbilor în războiul din Iugoslavia anilor '90, o alegere care a și condus de altfel la demisia în urmă cu trei zile a unuia dintre membrii externi ai Comitetului Nobel pentru Literatură.

Ultimele detalii privind Săptămâna Nobel vom primi însă noi, ziariştii acreditați, mâine la prânz la conferința de presă organizată de Fundația Nobel și care va avea loc la Muzeul Nobel din orașul vechi Gamla Stan.

Editor web: R. S.


Etichete StockholmSăptămâna Nobelpremii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live