Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

16 Iunie 2021
Vizualizari: 2280
Comentează add

VivaTech este întâlnirea mondială a startupurilor și al celor care pregătesc lumea de mâine, cea roboților, a realității virtuale și a unei societăți tot mai conectate.

La Paris se deschide Salonul de inovație în tehnologie VivaTech

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Paris, Franța. Foto: Arhivă/ Thomas SAMSON/ AFP

La Paris se deschide Salonul de inovație în tehnologie VivaTech, primul eveniment de acest gen cu prezența fizică a publicului organizat de la declanșarea epidemiei de COVID. Este însă o ediție sub condiții stricte de securitate sanitară, după cum relatează corespondenta noastră, Daniela Coman.

Reporter: Inovație, experiențe, talent - VivaTech este întâlnirea mondială a startupurilor și al celor care pregătesc lumea de mâine, cea roboților, a realității virtuale și a unei societăți tot mai conectate.

Absent anul trecut din cauza epidemiei, ca și multe alte saloane și expoziții profesionale, VivaTech primește de astăzi și până vineri doar pe specialiști și pe ziariști, care trebuie să prezinte la intrare, odată cu biletul sau acreditarea, fie dovada vaccinării cu ambele doze, fie un test COVID negativ în format electronic.

Sâmbătă porțile vor fi deschise publicului larg în aceleași condiții, vaccin sau test negativ, dar și o participare limitată. În paralel, organizatorii oferă vizite virtuale, conferințe, întâlniri cu inovatori și inventatori, showroom-uri immersive, prin intermediul unei platforme accesibile gratuit, întreaga zi de sâmbătă.

Președintele Emmanuel Macron a primit aseară la Palatul Elysee 100 de investitori și antreprenori din domeniul digital francezi și europeni, între care și creatorii a trei startup românești, precum și mai mulți miniștri europeni, printre ei și Ciprian Teleman, ministrul român al cercetării, inovării și digitalizării.

S-a discutat despre necesitatea apariției giganților digitali europeni, despre un efort comun al guvernelor și al antreprenorilor, pentru a prinde din urmă concurenții americani și chinezi în acest domeniu.


Etichete (ii)VivaTechstartuprealitate virtualăparis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live