Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

13 Ianuarie 2022
Vizualizari: 753
Comentează add

Ideea tratării COVID-ului ca pe o boală endemică începe să câştige teren, ceea ce ar putea determina o reevaluare a strategiilor guvernamentale de combatere a virusului.

Israelul ia în calcul vaccinarea bebeluşilor şi a sugarilor

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Un copil de șase e vaccinat anti-Covid la Beaumont Health Offices în Southfield, Michigan, SUA, 5 noiembrie 2021. Foto: Arhivă/ JEFF KOWALSKY/ AFP

Realizator: Ideea tratării COVID-ului ca pe o boală endemică începe să câştige teren, ceea ce ar putea determina o reevaluare a strategiilor guvernamentale de combatere a virusului. Spania a devenit prima ţară europeană care sugerează în mod explicit că oamenii vor trebui să înveţe să trăiască cu SARS-CoV-2, în vreme ce Israelul îşi propune să introducă în curând vaccinarea pentru bebeluşi. Corespondentul nostru Dragoş Ciocîrlan relatează.

Reporter: Dragoş Ciocîrlan - Reporter: Consilierul guvernamental pentru coronavirus, Nadav Davidovich, un epidemiolog de renume, a spus că varianta Omicron a coronavirusului are un impact mai mare la copii decât la adulţi. Copiii pot dezvolta un sindrom inflamator multisistem, o consecinţă COVID, şi pot avea o formă de lungă durată a bolii.

Acesta este motivul pentru care vaccinurile sunt importante. Directorul pentru relaţii internaţionale din Ministerul israelian al Sănătăţii, Asher Salmon, a anunţat că până în luna aprilie vor putea fi vaccinaţi bebeluşii şi sugarii. În prezent, în Israel vaccinurile sunt disponibile pentru toate persoanele cu vârsta începând de la cinci ani. Până în aprilie va fi posibilă extinderea vacinării la toţi copiii de peste şase luni. Pfizer efectuează studii clinice pentru a reduce vârsta permisă vaccinării.


Etichete (ii)israelvaccinarebebelusisugari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live