Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Iulie 2019
Vizualizari: 4842
Comentează add

Schimbările climatice anterioare nu se compară cu încălzirea globală actuală, se arată într-un studiu.

Încălzirea globală actuală, semnal de alarmă!

florin-lepadatu

 Arhivă Foto: antenasatelor.ro.

Schimbările climatice anterioare nu se compară cu încălzirea globală actuală, se arată într-un studiu.

Astfel, lumea a trecut prin diverse perioade călduroase şi de răcire a climei în ultimii 2.000 de ani, însă niciuna dintre acestea nu a avut o amploare asemănătoare cu încălzirea globală actuală, a confirmat o echipă internaţională de cercetători, care a contrazis astfel un argument des invocat de contestatarii schimbărilor climatice asociate intervenţiei omului, relatează joi DPA.

Contestatarii schimbărilor climatice aduc în discuţie deseori faptul că temperaturile la nivel global au suferit modificări şi în trecut, în lipsa intervenţiei umane, cum ar fi în timpul perioadei numită Mica Glaciaţiune sau în Perioada Caldă Medievală.

În urma studiului, cercetătorii au constatat că nicio altă etapă anterioară de răcire sau de încălzire prin care a trecut Pământul nu a avut efect la nivel global, cu excepţia celei actuale, care a debutat odată cu revoluţia industrială, în secolul al XIX-lea.

Oamenii de ştiinţă au citat ca exemplu Mica Glaciaţiune, care s-a desfăşurat între secolele al XV-lea şi al XIX-lea.

În timp ce temperaturile cele mai scăzute din secolul al XV-lea au fost observate în regiunile din centrul şi estul Pacificului, zonele reci s-au deplasat către nord-vestul Europei şi sud-estul Americii de Nord până în secolul al XVII-lea.

''Am descoperit în schimb că cea mai călduroasă perioadă din ultimele două milenii a avut loc în secolul XX şi a cuprins peste 98% din suprafaţa globului", au precizat oamenii de ştiinţă, potrivit Agerpres.


Etichete Exclusiv onlinesecetăîncălzirecăldurăcaniculă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live