Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roxana Vasile, Paris

23 Septembrie 2009
Vizualizari: 1618
Comentează add

Parlamentul francez a adoptat o lege menită să pună capăt pirateriei pe internet.

Franţa: "Piraţii" rămân fără internet

roxana-vasile-paris

Odată cu votul de aseară al deputaţilor, Parlamentul francez a adoptat definitiv o lege menită să pună capăt pirateriei pe internet. Dacă pentru unii parlamentari, în special ai puterii, acest act normativ cu vocaţie pedagogică este necesar, alţii, în special din opoziţia de stânga, cred că el este represiv şi ineficace.

Principalele prevederi ale legii

Înalta autoritate pentru difuzarea operelor şi protecţia drepturilor pe internet, care va fi creată în baza noii legi, va trimite într-o primă fază două mail-uri de avertisment celui care va face descărcări ilegale. În cazul în care acesta va continua, un judecător poate da o sentinţă prin care abonamentul la internet să fie suspendat pentru maxim un an.

Pe perioada suspendării, persoana sancţionată nu va putea să-şi facă un alt abonament, în caz contrar, riscul fiind să primească o amendă de până la 30.000 de euro şi doi ani de închisoare până la atingere adusă justiţiei.

Legea antipiraterie pe internet, care face din Franţa una din ţările cele mai severe în materie, ar urma să intre în vigoare în scurt timp, însă primele avertismente vor fi date la începutul anului viitor.


Etichete internetpirateriefrantaabonamentinchisoareonlinedecizielege

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live