Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

15 Mai 2016
Vizualizari: 1979
Comentează add

Oameni de toate vârstele au venit să sărbatorească 35 de ani de la zborul în spaţiul cosmic al lui Dumitru Prunariu şi Ziua Internaţională a Astronomiei.

FOTO: Ziua Internaţională a Astronomiei

daniela-manuta

Astro Fest 2016. Foto: Răzvan Stancu.

Câteva mii de persoane au vizitat, sâmbătă, la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti, Festivalul de exploare spaţială şi astronomie "Astro Fest", organizat de Discovery Channel şi revista "Ştiinţă şi Tehnică".

Festivalul continuă duminică la "Therme Bucureşti".

Oameni de toate vârstele au venit să sărbatorească 35 de ani de la zborul în spaţiul cosmic al lui Dumitru Prunariu şi Ziua Internaţională a Astronomiei.

Observaţii astronomice, seminarii şi prelegeri interactive, cursuri de astrofotografie, un program spaţial pentru copii - sunt câteva dintre momentele pregătite de organizatori pentru vizitatorii "AstroFest".

Toate acestea au fost bine primite de cei care au venit la Biblioteca Naţională.

Vizitator: Îmi plac plantele şi îmi plac foarte mult extratereştrii. Nu ştiu încă dacă există.

Vizitator: Din cauza vremii, nu este foarte O.K., probabil mai pe seară o să mult mai intersant şi aşteptăm să fie conferinţa cu astronauţii.

Vizitator: Foarte multe experimente şi multe explicaţii şi se prezintă şi lucrurile acutule din ştiinţa românească.

Dumitru Prunariu s-a declarat impresionat de numărul mare de oameni care au venit la aceste festival şi spune că zborul în spaţiu a fost dificil, dar extrem de interesant.

Dumitru Prunariu: Orice zbor cosmic este dificil, este o activitate riscantă, există un procent de risc care îl iei asupra ta, indiscutabil, dar, în acelaşi timp, este o întreprindere extrem de frumoasă, să-ţi vezi planeta natală din exteriorul ei, să lucrezi o săptămână în imponderabilitate, să constaţi ce se vede de acolo, cum te comporţi, cum se simte organismul, cum se adaptează la aceste condiţii, totul este extrem de interesant şi pentru mine, desigur, a fost în premieră.

Vizitatorii au putut să discute cu Dumitru Prunariu, dar şi cu invitaţii săi, 12 astronauţi şi cosmonauţi din 9 ţări.


Etichete Ziua Internaţională a Astronomieibucurestidumitru prunariuastronomiebiblioteca nationala a romanieiexplorare spatialaastronautiastro festdiscovery channeltelescop

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live