Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

2 Septembrie 2021
Vizualizari: 1096
Comentează add

Experții din Germania în pediatrie, medicină generală și epidemiologii pledează pentru o nouă abordare a pandemiei în școli.

Experți din Germania pledează pentru o nouă abordare a pandemiei în școli

vlad-draghicescu-bonn

Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 septembrie, ora 7:11) - Realizator: În Germania, experții în pediatrie și medicină generală, dar și epidemiologii pledează pentru o nouă abordare a pandemiei în școli. Până acum, toate măsurile din unitățile de învățământ au urmărit să prevină infectările, dar între timp, condițiile de bază s-au schimbat, altfel încât acest principiu ar trebui regândit - spun ei într-un eseu publicat de presat germană.

Reporter: Vlad Drăghicescu: Protecția împotriva formelor complicate de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 se află, în bună măsură, în mâinile adulților - scriu, referindu-se la vaccinare, președintele Societății Germane de Pediatrie și Medicină pentru Adolescenți, Jörg Dötsch, epidemiologul Gérard Krause, de la Centrul pentru cercetarea infecțiilor, și alți oameni de știință într-un articol găzduit de publicația "Die Zeit". Din acest motiv, continu aceştia, dar şi foarte rar pentru că copiii dezvoltă forme severe ale îmbolnăvirii cu COVID-19 sau urmări pe termen lung nu mai are niciun sens să încercăm să prevenim cu orice preţ fiecare infecţie în şcoli. Este, în schimb, necesară prevenirea răspândirii necontrolate a virusului pentru ca numărul absolut de îmbolnăviri în rândul copiilor să nu crească brusc, scriu experţii.

Autorii fac apel la aplicarea în continuare a regulilor de igienă necesare și pledează pentru testarea sistematică și pentru reguli de carantină specifice fiecărei şcoli. O carantină imediată, dar limitată, la detectarea unui caz sau testare controlată vor reduce numărul de ore la clasă pierdute şi vor preveni majoritatea, dacă nu chiar toate cazurile de infecțiile într-o clasă - mai spun experii. Președintele Conferinței permanente a miniștrilor educației, Britta Ernst, a salutat intervenţia acestora: "Ne bucurăm că specialiştii susţin politica de menținere a școlilor deschise." 

În landul Saxonia Inferioară, unde începe noul an școlar, clasele trebuie aerisite la fiecare 20 de minute timp de cinci minute. În acest interval de timp copiii au voie să își dea jos maştile.


Etichete (ii)pandemieabordare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live