Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

Marţi, 23 Noiembrie 2021
Vizualizari: 429
Comentează add

Doza a treia de vaccin anti-COVID contribuie atât la creșterea nivelului de anticorpi, cât și la ameliorarea formelor severe.

Doza a treia de vaccin anti-COVID este eficientă

florin-lepadatu

Foto: Arhiva/ facebook.com/Spitalul.Universitar.Urgenta.Militar.Central

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Numărul zilnic al persoanelor care se vaccinează în România scade în continuare.

Luni au primit prima doză sau serul în doză unică aproape 17.000 de români, aproape 25.000 au finalizat schema completă, iar peste 23.000 au fost imunizați cu a treia.

Un studiu recent realizat de compania farmaceutică Pfizer și o clinică medicală din România confirmă eficiența dozei a treia care contribuie atât la creșterea nivelului de anticorpi, cât și la ameliorarea formelor severe ale bolii.

Reporterulul RRA Adrian Turea a aflat mai multe: ”Cercetătorii spun că eficienţa celei de-a 3-a doze se observă la toate categoriile de vârstă, fără diferenţe majore între acestea. Mai mult decât atât, inclusiv procentul persoanelor din categoria 51-70 de ani, care prezentau într-o proporţie mai mică de 71% anticorpi cu titlul protector la 6 luni de la rapel, a crescut semnificativ după administrarea boosterului, până la aproape 100%. Reprezentanţii companiei medicale susţin că, dacă ritmul vaccinării va încetini, cel mai probabil vom înregistra un val 5 din luna februarie. Cercetătorii mai menţionează că ţările care vor introduce măsuri ferme de limitare a mişcării persoanelor nevaccinate vor ieşi mai devreme din criza socială şi economică şi vor reintra în normalitate.”

 

Etichete vaccinpfizer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live