Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

17 Iunie 2020
Vizualizari: 1595
Comentează add

OMS salută "veştile bune" privind efectele dexametazonei la pacienţii critici cu COVID-19.

Dexametazona „ajută semnificativ” pacienţii cu covid aflați în stare gravă

rador

Foto: Arhivă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat "veştile bune", după ce rezultatele iniţiale ale testelor clinice au demonstrat că un steroid ieftin şi folosit la scară largă, Dexametazona, poate ajuta la salvarea vieţii pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare gravă, transmite Reuters.

"Acesta este primul tratament despre care s-a demonstrat că reduce mortalitatea la pacienţii cu COVID-19 care nu necesită oxigen sau suport ventilator", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat transmis marţi seara.

"Acestea sunt veşti bune şi felicit Guvernul Marii Britanii, Universitatea Oxford şi numeroasele spitale şi pacienţi din Marea Britanie, care au contribuit la această descoperire ştiinţifică salvatoare".

Cercetătorii au transmis OMS observaţiile iniţiale în legătură cu rezultatele studiului "şi aşteptăm cu interes analiza completă a datelor, în următoarele zile", a precizat dr. Tedros.

"OMS va coordona o metaanaliză pentru a consolida înţelegerea acestei intervenţii. Ghidurile clinice ale OMS vor fi actualizate pentru a reflecta modul şi momentul în care acest medicament ar trebui administrat, în cazul COVID-19", a adăugat agenţia.


Etichete (ii)covid-19dexametazona

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live