Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Octombrie 2020
Vizualizari: 350
Comentează add

În România a fost lansat primul test care poate detecta simultan virusurile responsabile de declanșarea COVID-19 și gripei sezoniere.

Detectarea simultană și diferențierea virusurilor respiratorii

florin-lepadatu

  Linie de productie de antibiotice. Foto: Arhiva/AntibioticeSA.

În România a fost lansat primul test care permite detectarea simultană a virusurilor responsabile de declanșarea COVID-19 și gripei sezoniere.

Reporter: Adriana Turea - "Reprezentanții laboratorului de analize medicale spun că testul Real Time PCR Multiplex permite detectarea simultană și diferențierea virusurilor care determină boli respiratorii.

Specialiștii susțin că asemănarea manifestărilor clinice din infecțiile virale face ca diagnosticarea exclusiv pe baza simptomelor clinice să fie dificilă.

Testarea Real Time PCR Multiplex depistează dacă pacientul este pozitiv la una dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariția infecțiilor respiratorii din sezonul rece, oferind medicilor informații cheie pentru un diagnostic corect și rapid în vederea administrării celui mai potrivit tratament.

Probele sunt recoltate de la nivel nazofaringian, iar rezultatele vor fi raportate autorităților conform legislației în vigoare pentru cele două patologii: gripă și COVID-19.

Recoltarea probelor poate fi realizată în prezent în 32 de centre din rețeaua națională a companiei amplasate în 25 de orașe, prețul acestui test fiind de 375 de lei."


Etichete virusmedicamente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live