Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

21 Februarie 2018
Vizualizari: 1466
Comentează add

Grupul auto german Daimler şi-a anunţat intenţia de a investi 2,6 miliarde euro în cercetare şi dezvoltare pentru a produce camioane electrice de serie.

Daimler va investi 2,6 miliarde euro în cercetare pentru camioane electrice Daimler va investi 2,6 miliarde euro în cercetare pentru camioane electrice - Conține video

radu-dobritoiu

Foto Facebook.

Grupul auto german Daimler şi-a anunţat astăzi intenţia de a investi 2,6 miliarde euro în cercetare şi dezvoltare la divizia sa de camioane până în 2019, în cadrul eforturilor pentru a produce camioane electrice de serie începând din 2021.

Mercedes-Benz, principala marcă a grupului german, testează în prezent camioane electrice eActros cu o autonomie de până la 200 de kilometri.

„În 2018 şi 2019, Daimler Trucks va investi, în medie, aproximativ 1,3 miliarde de euro pe an în cercetare şi dezvoltare”, a precizat Daimler într-un comunicat. Compania a menţionat că accentul va fi pus pe dezvoltarea de mobilitate electrică, conectivitate şi tehnologie de conducere autonomă pentru vehiculele comerciale, informază Reuters.

Grupul german a mai informat că până în 2020 Mercedes-Benz va testa camioane echipate cu 11 seturi de baterii şi două motoare pentru a vedea dacă vehiculele 100% electrice pot înlocui modelele cu motoare diesel. Cele două variante de camioane testate de Mercedes-Benz, cu o greutate de 18 respectiv 25 de tone, vor fi puse şi la dispoziţia unui grup test de clienţi în cursul acestui an.

Şi rivalii Daimler, inclusiv Tesla şi MAN, sunt într-o cursă pentru a lansa pe piaţă camioane electrice pentru a răspunde tranziţiei de la combustibili fosili spre vehicule ecologice şi a reduce poluarea.

La finele anului trecut, compania americană Tesla, care a revoluţionat industria automobilelor electrice, s-a orientat spre un alt segment al transportului rutier şi a prezentat modelul unui camion electric de mari dimensiuni. Camionul Tesla Semi are o autonomie de deplasare de 800 de kilometri atunci când este „încărcat la capacitate maximă şi are o viteză de croazieră”, declara atunci Elon Musk. Tesla nu a oferit detalii despre costurile şi locul de fabricaţie al noului model. Compania doreşte să înceapă producţia de serie la sfârşitul anului 2019.


Etichete Camioane electriceDaimler Camioane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live