Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Iunie 2019
Vizualizari: 3195
Comentează add

Consumul de cafea nu este dăunător pentru sănătatea inimii, confirmă un studiu recent.

Consumul de cafea nu este dăunător

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Consumul de cafea nu este dăunător pentru sănătatea inimii, confirmă un studiu recent.

Astfel, consumul de cafea, sugerau anumite studii mai vechi, ar provoca rigiditatea arterelor, iar băutorii erau sfătuiţi să reducă consumul acestei băuturi cu conţinut ridicat de cofeină.

Un nou studiu, la care au participat peste 8.000 de persoane din diferite regiuni ale Marii Britanii, a constatat că nu are importanţă cantitatea de cafea băută în ceea ce priveşte efectul acesteia pentru artere.

Experţi din cadrul Queen Mary University din Londra au împărţit cele 8.412 de persoane participante la studiu în trei grupe.

Din prima grupă au făcut parte cei care beau mai puţin de o ceaşcă de cafea pe zi, din a doua, cei care consumă între una şi trei ceşti pe zi, iar în a treia, cei care beau mai mult de trei ceşti.

Dintre persoanele din a treia grupă, câţiva au băut până la 25 de ceşti zilnic, deşi media de consum în acest grup a fost de cinci ceşti zilnic.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că nici cei care au consumat până la 25 de ceşti de cafea pe zi nu au o probabilitate mai mare de rigidizare a arterelor în comparaţie cu cei care beau mai puţin de o ceaşcă pe zi.

Potrivit studiilor anterioare, consumul de cafea ar provoca rigidizarea arterelor, punând presiune pe inimă şi crescând probabilitatea unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

Toţi participanţii la acest nou studiu au efectuat câte un RMN cardiac şi teste pentru măsurarea elasticităţii arteriale, iar rezultatele au confirmat premisele cercetării chiar şi după ce au fost luaţi în calcul factori precum vârsta, greutatea corporală şi statutul de fumător, relatează Agerpres.


Etichete Exclusiv onlinecafea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live