Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

5 Septembrie 2016
Vizualizari: 3598
Comentează add

"Gorilla beringei", cea mai mare gorilă din lume este la un pas de dispariţie, victimă a unei creşteri a braconajului în Republica Democratică Congo.

Cea mai mare gorilă din lume, la un pas de dispariţie

rador

Gorilla beringei. Foto: wikipedia.

Gorilla beringei, cea mai mare gorilă din lume este la un pas de dispariţie, victimă a unei creşteri a braconajului în Republica Democratică Congo, fapt care a propulsat-o duminică în sinistra categorie a speciilor aflate "în situaţie critică" pe lista internaţională de referinţă, scrie lefigaro.fr.

Nu mai există decât 5.000 de specimene de gorilă estică (Gorilla beringei), o specie maiestuoasă care se află acum "la un pas de dispariţie", au anunţat reprezentanţii Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN), la congresul internaţional care a avut loc la Honolulu.

"Vedem cum gorila estică se îndreaptă uşor-uşor către dispariţie, o specie care este o rudă apropiată a omului, fapt care este realmente consternant", a declarat Inger Andersen, directoarea generală a UICN.

Războiul, vânătoarea ilegală şi pierderea unei părţi a habitatului său au dus "la un declin catastrofal al populaţiei sale, redusă cu peste 70% în ultimii 20 de ani", subliniază organizaţia internaţională într-un comunicat.

Patru din cele şase specii de maimuţe mari se află "în situaţie critică" pe lista roşie a speciilor ameninţate cu dispariţia întocmită de UICN, inventarul cel mai complet al faunei şi florei mondiale actualizat duminică, 4 septembrie: gorila estică, urangutanul de Bornéo şi urangutanul de Sumatra.

Cimpanzeii şi maimuţele bonobos se află şi ele "în pericol" şi sunt ameninţate cu dispariţia.


Etichete Gorilla beringeicea mai mare gorilă din lumebraconajRepublica Democratică Congo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live