Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Mai 2022
Vizualizari: 857
Comentează add

Directoratul Naţional în Securitate Cibernetică din România a lansat o campanie privind infracţionalitatea din mediul online.

Campanie privind infracţionalitatea din mediul online

radiojurnal

  

Directoratul Naţional în Securitate Cibernetică din România a lansat o campanie privind infracţionalitatea din mediul online.
 
Datele statistice arată că în primul trimestru din acest an fenomenul a crescut cu peste 85% faţă de perioada similară din 2021. Mai mult, războiul din Ucraina a intensificat campaniile de tip phishing.
 
Directorul de cercetare al companiei BitDefender, Bogdan Botezatu, a declarat că au fost folosite, în special, mailurile personale ale unor angajaţi pentru a pătrunde în sistemele de securitate ale companiilor:
 
Bogdan Botezatu: Există o multitudine de atacuri care se desfăşoară acum deopotrivă pe internet şi pe telefoanele românilor. E o campanie de phising care încearcă să-i păcălească pe utilizatorii de telefonie din România fie să-şi dea datele de card, fie să-şi divulge informaţii personale, cum ar fi adresă, serie de buletin, număr de card şi aşa mai departe, fie să-i păcălească pe aceşti utilizatori să-şi instaleze diverse aplicaţii care să le compromită telefonul mai departe. Toate aceste campanii par să fie orchestrate de acelaşi atacator, cu aceeaşi strategie, scopul final fiind fraudarea utilizatorilor.
 
Bogdan Botezatu recomandă ca datele personale să nu fie divulgate decât pe aplicaţiile securizate.
 

Etichete campanieinfracţionalitatea din mediul onlineDirectoratul Naţional în Securitate Cibernetic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live