Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

11 Octombrie 2018
Vizualizari: 2209
Comentează add

Doi astronauţi, un rus şi un american au fost nevoiţi să facă o aterizare de urgenţă după ce racheta Soyuz cu care urmau să ajungă pe SSI s-a defectat în zbor.

Aterizare de urgență a unei misiuni a rachetei Soyuz către SSI Aterizare de urgență a unei misiuni a rachetei Soyuz către SSI - Conține video

radu-sarpe

Racheta Soyuz. Foto: Arhivă.

Doi astronauţi, un rus şi un american au fost nevoiţi să facă o aterizare de urgenţă după ce racheta Soyuz cu care urmau să ajungă pe Staţia Spaţială Internaţională s-a defectat în zbor.

Nasa a anunţat că a fost o problemă la propulsor şi că echipajul revine pe Pamânt într-un mod de coborâre balistică.

Agenţiile de presă ruse au informat cu puţin timp în urmă că s-a restabilit legătura cu cei doi astronauţi care sunt în siguranţă şi se simt bine, atât cât se poate după o asemenea cădere.

Patru elicoptere au decolat de la o bază din Kazahstan pentru a-i recupera.

Corespondentul Radio România în Rusia, Alexandru Beleavski relatează:

Reporter: Cei doi membri ai echipajului navei spaţiale Soyuz MS-10, cosmonautul rus Alexei Ovchinin şi astronautul american Nick Hague, sunt în viaţă şi nu au suferit traumatisme, cu ei fiind stabilită legătura prin radio, a anunţat şeful Corporaţiei Spaţiale Ruse - Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Agenţia Spaţială Americană - NASA a confirmat că starea sănătăţii echipajului este bună. Capsula Soyuz în care se afla echipajul a aterizat la 20 de km de oraşul Jezkazgan din Kazakhstan, spre locul aterizării îndreptându-se acum elicoptere militare cu echipe de salvare şi medici.

Accidentul s-a produs la câteva minute după lansare, din cauza unei defecţiuni la motoarele treptei a doua, de mijloc, a rachetei purtătoare, capsula cu cei doi cosmonauţi fiind ataşată la treapta superioară, a treia.

În momentul accidentului, capsula s-a desprins automat de rachetă şi a aterizat în regim de avarie.

Cauzele accidentului vor fi investigate de o comisie specială


Etichete astronautirusiaaterizare de urgentassiracheta soyuz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live