Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

20 Martie 2019
Vizualizari: 2823
Comentează add

Apel matinal: Invitat, Ana Maria Stancu, președintele Asociației E-Civis.

Apel matinal: Forumul European al Roboticii, la București Apel matinal: Forumul European al Roboticii, la București - Conține audio

radio-romania-actualitati

 Ana-Maria Stancu (stg.), presedinte E-Civis. Foto: Agerpres.

Apel matinal: Invitat, Ana Maria Stancu, președintele Asociației E-Civis.

De astăzi se desfăşoară în premieră la Bucureşti Forumul European al Roboticii, la care participă peste 600 de expozanţi din Europa, Statele Unite şi Asia.

Este pentru prima dată când acest eveniment are loc în România şi aduce în Capitală experţi şi companii specializate din întreaga lume, care vor prezenta noutăţile domeniului. Un domeniu care se va dezvolta exploziv în următorii ani, iar România ar fi bine să nu piardă acest tren, a spus la RRA, Ana Maria Stancu, preşedintele Asociaţiei eCivic, organizatorul evenimentului de la Bucureşti. Ea a dat detalii despre participanţi:


Ana Maria Stancu: "Sunt peste 40 de roboţi prezenţi, peste 40 de expozanţi, tot felul de experţi din întreaga Europă, care ne vor prezenta lucrurile la care au mai lucrat pe parcursul anului şi ce noi invenţii mai au. Avem roboţi umanoizi. Cei de la ABB, de exemplu, au adus robotul YuMi, care are două braţe şi cele două braţe joacă şah unul împotriva celuilalt. Avem o dronă care poate să ridice un om. Mai avem un robot de dezinfecţie pentru spitale, care funcţionează cu lumină UV şi poate să-şi facă singur traseul, astfel încât să dezinfecteze fără ajutorul niciunui om. Deci, practic, partea bună la acest robot este că nu mai depinde de un om. Acolo nu ai cum să mai bagi apă în substanţă sau ceva, pentru că robotul spune exact pe unde a fost şi cât a lucrat".


Realizator: România este prezentă cu mai multe companii din domeniu, printre care: Bucharest Robots - prima firmă de roboţi umanoizi şi de servicii din ţară şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială.

Conform ultimelor rapoarte privind industria mondială a roboticii, piaţa roboţilor umanoizi va creşte de la 320 milioane de dolari, cât este în prezent, la aproape patru miliarde, până în 2023.


Etichete exclusiv radioapel matinalforumul european al roboticiiana maria stancue-civis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live