Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

7 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1627
Comentează add

Cel mai mare târg de electronice din lume, Consumer Electronics Show, s-a deschis astăzi în oraşul american Las Vegas.

150 de mii de vizitatori, aşteptaţi la CES 2014

ani-sandu-washington

Foto: Arhivă Reuters.

3.200 de producători îşi prezintă cele mai noi realizări, iar peste 150.000 de vizitatori sunt aşteptaţi să vadă exponatele.

După experimentele pe care le-au făcut în trecut, cu telefoane inteligente, cu ecrane curbate, companiile Samsung şi LG au prezentat la CES televizoare Ultra HD, cu ecrane curbate sau ale căror ecrane pot fi curbate prin simpla apăsare a unui buton de pe telecomandă.

"Nu-i rău, nu? Telespectatorii pot decide cum să urmărească imaginile: pe ecran plat sau curbat" - a spus Joe Stinziano, vicepreşedinte la Samsung, în timp ce arăta pe scenă cum funcţionează produsul.

Potrivit companiei, ecranul curbat oferă o experienţă mai bună de vizionare.

Directorul executiv al companiei Intel, Brian Krzanich, a vorbit despre viitorul dispozitivelor portabile inteligente şi a prezentat nişte căşti dotate cu un senzor de detectare a ritmului cardiac.

"Oricine aleargă sau merge pe bicicletă are tendinţa să-şi ia la el şi căştile, şi telefonul. Vrei însă şi mai mult: să poţi să-ţi urmăreşti traseul, să ştii cât de repede mergi. Pe măsură ce am îmbătrânit am vrut tot mai mult să-mi ştiu şi ritmul cardiac" afirmă Brian Krzanich. 

Cu 20.000 de noi produse, care se estimează că vor fi lansate din 15 categorii diferite, CES este cel mai important eveniment din lume referitor la inovaţie, a spus Gary Shapiro, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Electronice de Larg Consum, cea care organizează târgul.


Etichete Las VegasCESConsumer Electronics Showtelevizoare ultraHDtehnologie 4KGoogleJoe StinzianoGary ShapiroGPS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live