Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

20 Noiembrie 2011
Vizualizari: 2300
Comentează add

Cercetătorii israelieni testează un vaccin împotriva cancerului, care ar putea fi folosit pe scară largă peste şase ani. Anual, peste 12 milioane de oameni mor în lume din cauza cancerului.

Vaccin "împotriva cancerului"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Cercetătorii israelieni testează un vaccin împotriva cancerului. Foto: arhivă Agerpres.

Vaccinul testat activează un sistem imunitar compromis din cauza bolii şi a tratamentului, pentru a mobiliza organismul împotriva ameninţării.  

Cercetătorii israelieni susţin că, în lupta cu cancerul, organismul uman este mai deştept decât tratamentele medicale, care ucid de multe ori celule normale, în timp ce vizează celule maligne.

Pe baza unor cercetări care se extind, o companie israeliană testează un vaccin terapeutic împotriva cancerului, la Centrul Universitar Hadassah, din Ierusalim, şi, dacă totul va merge bine, vaccinul ar putea fi dispobil în şase ani, pentru administrare în mod regulat, nu numai pentru a ajuta la tratarea cancerului, dar şi în scopul de a preveni recurenţele.

Platforma vaccinului Waxit, testat în prezent pentru un anumit tip de cancer, va putea fi dezvoltată şi aplicată pentru aproximativ 90% din toate tipurile de cancer: de prostată, cancerul de sân, tumori solide şi nesolide.

Vaccinul activează un sistem imunitar compromis, pentru a mobiliza propriul organism împotriva ameninţărilor cauzate de boală şi de tratament. 

Potrivit celor mai recente statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, anual în lume, diversele tipuri de cancer provoacă peste 12 milioane de decese, mai mult decât numărul deceselor provocate la un loc de tuberculoză, malarie şi SIDA.


Etichete vaccincancercercetătoriIsrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live