Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

25 Iulie 2015
Vizualizari: 2800
Comentează add

Fluxul de transmitere a datelor de pe Pluto va continua până spre sfârşitul anului viitor.

Pluto ar putea fi "o minunată lume îngheţată"

mihaela-enache

Coada gazoasă a planetei Pluto. Foto: nasa.gov.

Pluto ar putea fi o minunată lume îngheţată - spun specialiştii NASA, în timp ce continuă să preia informaţiile transmise de sonda spaţială New Horizons.

Astro-fizicienii care analizează datele anunţă că au identificat formaţiuni de ceaţă atât de densă încât par adevăraţi gheţari ce plutesc la suprafaţa lui Pluto.

Ei sunt, însă, abia la început cu interpretarea informaţiilor, întrucât fluxul de transmitere a datelor va continua până spre sfârşitul anului viitor.

Ar fi vorba de gheaţă formată în principal din substanţe ca azotul, monoxidul de carbon şi metanul, dar felul în care aceasta pluteşte seamănă bine cu gheţarii de pe pământ. Acest gen de suprafaţă se întâlneşte doar pe Pământ şi pe Marte, explică încântat pe pagina de internet a NASA unul din specialiştii agenţiei.

De altfel, toţi cei implicaţi în proiect se declară copleştiţi de descoperile, surprizele şi chiar de incerdibila frumuseţe a micului corp ceresc, cel mai depărtat din sistemul nostru solar, care le-a depăşit cu mult aşteptările.

Salut muzical

Ieri, agenţia spaţială americană a postat pe internet şi salutul cunoscutului muzician Brian May, care a felicitat misiunea New Horizons, folosind primele versuri din celebra "Bohemian Rhapsody" a formaţiei Queen: "este realitate sau doar o fantezie".

Cunoscut mai ales ca muzician, Brian May este şi doctor în Astrofizică, iar zilele trecute s-a alăturat echipei New Horizons pentru discuţii de specialitate.

Cu această ocazie, dr. May a relizat prima imagine stereoscopică a lui Pluto, folosind două fotografii de înaltă definiţie care privite simultan oferă o imagine în perspectivă a planetei.


Etichete Plutolume inghetataNASABrian May

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live