Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Florescu

19 Octombrie 2011
Vizualizari: 1703
Comentează add

Arheologii britanici au descoperit o barcă veche de aproape o mie de ani, ce reprezintă mormântul unui soldat viking, a fost găsită în Ardnamurchan din vestul Scoţiei, conform BBC.

O barcă-mormânt a unui viking, descoperită în Scoţia

iulia-florescu

O barcă  de aproape o mie de ani de ani, ce reprezintă mormântul unui soldat viking, a fost găsită în Ardnamurchan, vestul Scoţiei.

"Datorită artefactelor şi conservării, acest mormânt este cea mai importantă descoperire scandinavă din istoria Marii Britanii," a declarat dr. Hannah Cobb, arheolog, pentru BBC.

Profesoară la Universitatea Manchester şi una dintre coordonatoarele acestui proiect, dr. Cobb a dezgropat artefacte în Ardnamurchan timp de şase ani.

Universităţile Manchester, Leicester, Newcastle şi Glasgow au lucrat, identificat sau finanţat săpăturile.

Vikingul din Ardnamurchan a fost găsit îngropat într-o barcă de 5m lungime alături de un topor, o sabie cu decoraţie pe mâner, o suliţă, un scut cu protuberanţe, un bucium de bronz şi un ac cu gămălie din ceramica irlandeză şi vikingă.

Printre rămăşiţele bărcii s-au descoperit aproximativ 200 de nituri, precum şi bucăţi de fier, ce urmează să fie identificate.

"În proiectele anterioare am cercetat cauzele schimbării cultului şi stilului de viaţă în acea zonă printr-un studiu asupra ritualurilor de înmormântare din era neoliticului şi bronzului", a spus Dr. Oliver Harris de la Universitatea din Leicester, de asemeni coordonator al acestui proiect.

"O dată cu terminarea săpăturilor, vom cumula şi dovezile referitoare la cele mai vechi pietre funerale din Scoţia."
 


Etichete istoriearheologievikingritual

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live