Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

14 Ianuarie 2018
Vizualizari: 2124
Comentează add

Constructorul coreean Hyundai a prezentat noile concepte axate pe conectarea tehnologiei viitorului cu solutiile de mobilitate autonoma, la Targul International de Electronice.

Nexo noul SUV de la Hyundai

bogdan-predescu

Foto: Comunicat Hyundai 

Lansarea modelului Nexo, cel mai recent produs al coreenilor de la Hyundai din portofoliul de vehicule ecologice, contribuie la consolidarea pozitiei companiei în ceea ce priveste tehnologia fuel cell, în conformitate cu obiectivul producatorului de a lansa 18 modele ecologice pe piețele globale până în anul 2025. Nexo este echipat cu un sistem revolutionar de celule de combustibil și sisteme inteligente de asistență avansată a conducatorului auto. SUV-ul cu emisii zero funcționează pe bază de hidrogen, demonstrand că un astfel de sistem poate asigura atat propulsia, cât și sistemul autonom al autovehiculului.

 
 
 
Pentru mai multa eficienta, sistemul de alimentare cu aer la altitudini mari si timpul de umplere cu hidrogen, impreuna cu randamentul si economia de combustibil au fost optimizate. Autovehiculul vizeaza o autonomie de aproximativ 800 km, iar testele realizate au demonstrat ca noul SUV este capabil să pornească după ce a fost supus temperaturilor peste noapte de -29 grade Celsius. 
 
 
 
În plus mașina poate furniza apă pură pentru creșterea vegetației, deoarece celulele de combustibil emit doar apa (sau vapori de apa) ca produs secundar. In timp ce vehiculele cu motoare cu ardere interna pot reduce doar emisiile, Nexo poate produce apa pentru utilizari multiple. Un alt beneficiu oferit de Nexo este capacitatea de purificare a aerului, deoarece sistemele cu celule de combustibil necesita un aer pur pentru functionare, astfel încât mașina îndeparteaza 99,9% din praful fin din aer. 
 

Etichete HyundaiSUVfuel cellNexoCES 2018

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live