Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

16 Noiembrie 2010
Vizualizari: 2413
Comentează add

Agenţia spaţială americană a anunţat că gaura neagră este cel mai recent fenomen de acest fel din vecinătatea cosmică a Pământului.

NASA a descoperit o gaură neagră în apropierea Căii Lactee

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Gaura neagră de 30 de ani este o reminiscenţă a unei supernove din galaxia M100. Foto: Reuters.

O stea care a explodat într-o galaxie din apropierea Căii Lactee pare să se fi transformat în ceea ce oamenii de ştiinţă numesc o gaură neagră.

Astronomii susţin că este cel mai recent fenomen de acest fel din vecinătatea cosmică a Pământului, localizat la o distanţă de 50 de milioane de ani-lumină.

Oamenii de ştiinţă afirmă că această descoperire îi va ajuta să înţeleagă mai bine felul în care se formează şi se dezvoltă aşa-numitele găuri negre.

Agenţia Spaţială Americană crede că ea ar putea ajuta oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine modul în care explodează stelele masive, ar putea ajuta de asemenea la cunoaşterea mai exactă a numărului găurilor negre din galaxia noastră.

Gaura neagră de 30 de ani este o reminiscenţă a unei supernove din galaxia M100.

Daniel Patnode, de la Centrul pentru Astrofizică Harvard-Smithsonian din Cambridge, Massachusetts, care a condus studiul, spune că dacă interpretarea este corectă, acesta ar reprezenta cel mai apropiat exemplu de observare a naşterii unei găuri negre.

Acest caz este diferit, pentru că aparţine unei clase de supernove, puţin probabil a fi asociate cu explozii de raze gama.


Etichete gaura neagrăCalea Lacteesteaexplozie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live