Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

29 August 2020
Vizualizari: 929
Comentează add

Miliardarul Elon Musk a prezentat un microcomputer de implant în creier, care ar putea ajuta la vindecarea unor boli neurologice.

„Microcomputer implantat în creier” pentru vindecarea unor boli neurologice

nicoleta-stoian

Miliardarul american Elon Musk a prezentat un microcomputer de implant în creier, despre care spune că poate ajuta la vindecarea unor boli neurologice, precum Alzheimer sau demența, și poate reda mobilitatea în cazul unor vătămări ale coloanei vertebrale.

Compania sa, Neuralink, a experimentat produsul pe un porc, dar primele teste clinice se vor face pe pacienți paralizați.

Miliardarul spune că a schimbat produsul de anul trecut, care nu arăta prea normal, cu o piesă rămasă atârnată după ureche, cu un dispozitiv nou, de mărimea unei monede mai mari, care se montează în cutia craniană în locul unei bucăți de os și se conectează la creier prin fire foarte subțiri.

Elon Musk: Se potriveşte destul de bine în țeastă, e invizibil, tot ce rămâne este o mică cicatrice pe care nici nu o vezi dacă e ascunsă sub păr. De fapt, aș putea purta un dispozitiv chiar acum și nu aţi băga de seamă.

Noul model se încarcă peste noapte prin Bluetooth și, în schimbul câtorva mii de dolari, se poate transforma într-o putere informatică adăugată creierului.

Produsul miliardarului futurist, care vrea să revoluționeze și transportul terestru și spațial, este însă contestat de oameni de știință, care avertizează că fiecare creier uman este unic și cu mai multe conexiuni decât se crede.

De asemenea, sunt critici și de la cei care se tem că inteligența artificială ar transforma omul într-un animal de casă pentru roboți.


Etichete (ii)microcomputerelon muskbolineurologiceimplant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live