Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Dan Creța

9 Aprilie 2013
Vizualizari: 2061
Comentează add

Stejarul din Remetea are aproape doi metri in diametru, o înălţime de 25 de metri şi o vârstă aproximativă de patru secole.

Mi-e dragă România pentru stejarul secular din Remetea Mi-e dragă România pentru stejarul secular din Remetea - Conține audio

dan-creta

Foto Arhivă.

Mi-e dragă România pentru stejarul secular din Remetea.

Pornind de la Biserica reformată din celebra comună bihoreană înspre Peştera Meziad, pe partea stângă a drumului stă de veghe un copac mare, singuratic.

Perechea lui de pe cealaltă parte a drumului a fost rapusă în urmă cu câţiva ani în timpul unei furtuni.

Acest stejar secular pedunculat din specia Quercus Robur are un statut de monument al naturii, fiind protejat prin lege.

Este una dintre cele mai mari specii de stejar din România, care creşte activ timp de 200 de ani, având o longevitate care atinge frecvent vârsta de 600 ani.

Stejarul din Remetea are aproape 2 metri in diametru, o înălţime de 25 de metri şi o vârstă aproximativă de 4 secole.

Este ultimul arbore dintr-o veche şi întinsă pădure de stejar ce făcea legătura în trecut între Remetea şi Meziad şi a devenit o adevărată emblemă a zonei, disputându-şi longevitatea cu alţi arbori venerabili din România care străjuiesc cu demnitate multe locuri încărcate de istorie.

Audio: Mi-e dragă România pentru stejarul secular din Remetea.


Etichete stejarRemeteaistorielongevitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live