Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Mihaela Dragomir

20 Martie 2014
Vizualizari: 1149
Comentează add

Ministrul agriculturii a spus la RRA că nu e adeptul închiderii supermarketurilor la sfârşit de săptămână pentru că fermierii "pot fi ajutaţi mai bine în alte moduri".

Închiderea supermarketurilor în weekend, "o măsură extremă" Închiderea supermarketurilor în weekend, "o măsură extremă" - Conține audio

mihaela-dragomir

Supermaket în Bucureşti. Foto: Ionuţ Iamandi.

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat în exclusivitate la RRA că nu este adeptul unor "măsuri extreme de sancţionare" în legătură cu propunerea ca marile magazine să fie închise la sfârşitul săptămânii.

El a susţinut, la Radio România Actualităţi, că fermierii trebuie sprijiniţi să ajungă cu produsele lor inclusiv în supermarketuri. 

"Pe fermieri trebuie să-i stimulăm, să dezvoltăm mai bine lanţul de producţie, deci de la producător, colectare, marketing, procesare şi, după aceea, distribuţia către marile magazine şi mai puţin să-i sancţionăm pe ceilalţi", a spus Daniel Constantin.

Audio: Daniel Constantin, în dialog cu Eugen Rusu, la "Apel matinal".

"Sigur că, în paralel, trebuie să mediem o discuţie şi noi facem lucrul acesta de foarte mult timp, dar cred că soluţia aceasta este, nu neapărat închidem supermarketurile, ci să sprijinim fermieri cu fonduri şi politici pe care le implementăm", a declarat ministrul. 

Propunerea privind închiderea marilor magazine la sfârşitul săptămânii cu scopul de a se încuraja consumul intern a fost analizată miercuri de deputaţii din Comisia pentru agricultură.

Iniţiatorii spun că preţurile şi marketingul marilor lanţuri de magazine "sugrumă producţia autohtonă", în timp ce patronatele susţin că o astfel de decizie ar putea aduce falimentul companiilor din industria alimentară.


Etichete fermierisupermarketprodusesprijinDaniel Constantin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live