Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

29 Iunie 2011
Vizualizari: 1785
Comentează add

Gigantul american Google face cea mai îndrăzneaţă mişcare a sa în încercarea de a concura Facebook pe piaţa reţelelor de socializare prin conceperea propriului serviciu de socializare pe internet.

Google atacă Facebook cu propriul serviciu de socializare Google atacă Facebook cu propriul serviciu de socializare - Conține video

ionut-dragu

Compania Google, care a avut mai multe încercări eşuate de a pătrunde pe piaţa serviciilor de socializare online, a introdus marţi propria reţea, "Google+".

Iniţiativa este cea mai importantă incursiune a gigantului Google în domeniul socializării pe internet de când cofondatorul Larry Page a devenit director executiv în luna aprilie.

Larry Page a făcut din crearea unei reţele sociale online una dintre priorităţile celui mai mare motor de căutare pe internet, a cărui poziţie de poartă centrală de acces spre informaţiile online ar putea fi pusă în pericol pe măsură ce utilizatorii petrec tot mai mult timp pe site-uri precum Facebook sau Twitter.

Făcând referire la Google, Ray Valdes, analist în cadrul firmei de cercetare Gartner, spune că "în trecut şi-au permis luxul de a face greşeli în iniţiativele lor privitoare la socializarea online. Acum nu-şi mai permit acest lux".

Potrivit Reuters, Google+, care este în prezent în faza de test, este structurat într-un mod remarcabil de asemănător cu Facebook, cu fotografii de profil şi fluxuri de informaţii care formează partea centrală.

Totuşi, prietenii sau contactele unui utilizator sunt grupaţi în categorii extrem de specifice, comparativ cu grupul comun de prieteni tipic pentru Facebook.

Totuşi, pentru Google nu va fi uşor de a-i atrage pe utilizatori spre un alt serviciu de socializare online, este de părere Rory Maher, analist în cadrul Hudson Square Research.

Acelaşi analist adăugă că o confruntare cu Facebook, care ar avea în prezent circa 700 de milioane de utilizatori, va fi extrem de dificilă.

Pentru a-şi diferenţia serviciul de Facebook, Google mizează pe ceea ce spune a fi o mai bună abordare în privinţa confidenţialităţii, o problemă sensibilă cu care atât Facebook, cât şi Google s-au confruntat în trecut.

Specifice pentru Google+ sunt "cercurile" de prieteni şi cunoscuţi

Utilizatorii îşi pot organiza contactele în diferite cercuri personalizate - rude, colegi de serviciu, prieteni de facultate - şi împărtăşi fotografii, filmuleţe şi alte informaţii numai în cadrul acestor grupuri.

Bradley Horowitz, vicepreşedinte pentru Product Management al Google spune că "în lumea online există acest share box şi postezi ceva acolo şi nu ştii cine va ajunge (la postare) sau unde va  ateriza sau cum te va stânjeni şase luni de acum înainte".

Reţeaua Facebook, care a fost criticată pentru sistemul confuz în privinţa confidenţialităţii, a introdus anul trecut posibilitatea ca utilizatorii să creeze grupuri mai mici de prieteni.

Fără a menţiona numele Facebook, Google a precizat că încercările altor servicii de socializare online de a crea grupuri nu funcţionează atât de bine.

Google+ poate fi folosit pentru moment numai de un număr limitat de utilizatori în cadrul unui test.

Numai cei care primesc invitaţii vor putea pentru început să folosească serviciul.

Google nu a precizat când va fi disponibilă noua reţea pentru un public mai larg.

Google, care a avut în 2010 venituri de aproximativ 29 de miliarde de dolari, a spus că noul serviciu nu găzduieşte pentru moment publicitate.

Video: Prezentarea oficială a noului serviciu Google.


Etichete GoogleFacebookserviciu de socializareGoogle +Ray ValdesRory Maher

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live