Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

11 Mai 2016
Vizualizari: 1471
Comentează add

Săptămâna trecută, colegul nostru Alexandru Beleavski a ajuns în Siria, la Palmira, orașul antic jefuit și distrus de islamiști.

FOTO: Palmira, jaf islamist de zeci de milioane FOTO: Palmira, jaf islamist de zeci de milioane - Conține audio

alexandru-beleavski

Palmira, orașul antic jefuit și distrus de islamiști. Foto: Alexandr Beleavski.

La sfârșitul lunii martie, armata siriană susținută de cea rusă anunța eliberarea orasului antic Palmira din mâinile jihadiștilor grupării Statul Islamic.

În cele 10 luni cât au ocupat așezarea siriană, teroriștii au distrus câteva din cele mai importante vestigii înscrise pe lista patrimoniului cultural UNESCO.

Islamiștii au jefuit muzeul Palmira și au vândut pe piața neagră exponate ale căror valoare se ridică la 35 de milioane de dolari.

În imagine: (1) ruinele Arcului de triuf de la Palmira și (2) Mihail Piotrovski, directorul Muzeului Ermitaj din Sankt Petersburg. Foto: Alexandr Beleavski.

 

AUDIO: Săptămâna trecută, colegul nostru Alexandru Beleavski a ajuns în Siria intr-un tur de presă organizat de Ministerul Rus al Apărării, având ocazia să stea de vorbă cu un grup de ambasadori UNESCO, despre șansele de reconstrucție a teatrul antic, monument pe care fanaticii isalmiști l-au distrus transformându-l și în loc pentru execuții publice.


Etichete palmirasiriaislamistiteroristiMihail Piotrovski

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live