Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

13 Februarie 2020
Vizualizari: 2255
Comentează add

Giganții Facebook și Twitter au fost amendați de magistrații ruși cu sume foarte mari pentru refuzul de a transfera datele utilizatorilor ruși pe teritoriul Rusiei.

Facebook și Twitter, amendate în Rusia

alexandru-beleavski-moscova

Foto: Arhivă.

Giganții Facebook și Twitter au fost amendați de magistrații ruși cu sume foarte mari pentru refuzul de a transfera datele utilizatorilor ruși pe teritoriul Rusiei.

O judecătorie din Moscova a amendat astăzi companiile Facebook şi Twitter cu câte 65.000 de dolari, echivalente fiecare, pentru refuzul de a transfera în Rusia serverele cu datele personale ale utilizatorilor ruşi, așa cum prevede legislația rusă.

Cele două companii au mai fost amendate din același motiv, dar cu sume modice.

În caz de neconformare, autoritățile ruse le pot amenda cu 290.000 de dolari echivalent și să blocheze accesul din Rusia la site-urile celor doi giganți IT americani, ce au zeci de milioane de utilizatori ruși.

Mutarea bazelor de date personale în Rusia conform autorităților permite o mai bună protecție a lor împotriva acțiunilor din afară.

În același timp însă ea asigură serviciilor secrete rusești accesul legal la aceste date.

Potrivit mediilor ruse, în timpul protestelor antiguvernamentale din vară de la Moscova Serviciul Federal de Securitate FSB a cerut mai multor mari companii IT ruseşti să instaleze în sistemele lor echipamentele necesare și să îi ofere instrumentele de decriptare care să-i asigure accesul online nonstop la datele utilizatorilor, inclusiv la email-uri și mesaje electronice.

Experţii ruşi în domeniul IT menționează că serviciile rusești au avut și până în prezent asemenea posibilități, inclusiv monitorizarea online a folosirii internetului, cât şi a corespondenței electronice.


Etichete twitterfacebookamenzirusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live