Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

2 Februarie 2017
Vizualizari: 1347
Comentează add

Profit de peste 3,5 miliarde de dolari înregistrat de Facebook în trimestrul IV din 2016 dar compania are probleme din cauza sistemului de realitate virtuală Oculus Rift.

Facebook a avut profituri uriaşe în ultimul trimestru a anului trecut

rador

Oculus Rif - sistemul de realitate virtuală al Facebook         Foto: pixabay.com.

Compania americană Facebook a raportat profituri uriaşe în ultimul trimestru al anului 2016, în valoare de peste 3,5 miliarde de dolari. Profitul companiei de socializare online a depăşit estimările făcute de agenţii financiari de pe Wall Street.

Potrivit unor informaţii, un tribunal federal din SUA a ordonat firmei Facebook să plătească 500 milioane de dolari companiei producătoare de jocuri video ZeniMax Media pentru că a utilizat codul său de computer pentru a lansa sistemul de realitate virtuală Oculus Rift.

Potrivit BBC, ZeniMax a acuzat Oculus VR, divizie a companiei Facebook, că "a furat secretele comerciale ale ZeniMax" când a dezvoltat tehnologia de realitate virtuală.

Juriul federal nu a fost de acord cu această acuzaţie, dar a fost de acord că Oculus VR a încălcat acordurile privind confidenţialitatea cu privire la unele tehnologii dezvoltate de ZeniMax.

Compania de jocuri video a declarat că intenţionează să blocheze vânzarea sistemelor Oculus Rift dar Facebook a anunţat că va ataca la curtea de apel.


Etichete ZeniMax MediaFacebookOculus Riftrealitate virtuală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live