Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

8 Iulie 2020
Vizualizari: 1083
Comentează add

Și Mike Pompeo a afirmat anterior că Washingtonul analizează posibilitatea de a interzice mai multe aplicaţii chineze, între care şi TikTok, pe fondul unor suspiciuni de spionaj.

D. Trump "analizează posibilitatea de a interzice aplicaţia chineză TikTok"

razvan-stancu

Foto: pixabay.com

Preşedintele american Donald Trump a afirmat marţi că analizează posibilitatea de a interzice aplicaţia chineză TikTok, într-un context de tensiuni puternice între Washington şi Beijing, relatează AFP citat de Agerpres.

"Este un lucru pe care îl analizăm", a declarat Trump într-un interviu cu jurnalista Greta Van Susteren.

"Este o piaţă enormă", a subliniat el, fără a face alte precizări, dar menţionând că sunt analizate "numeroase opţiuni".

Liderul de la Casa Albă a denunţat încă o dată cu fermitate atitudinea Chinei în faţa pandemiei de COVID-19. "Este o ruşine ce au făcut ţării noastre şi întregii lumi", a afirmat el.

TikTok, aplicaţie extrem de populară în rândul tinerilor datorită videourilor sale bazate pe umor, dans şi muzică, aparţine grupului chinez ByteDance şi numără aproape un miliard de utilizatori în întreaga lume.

Declaraţiile lui Trump sunt similare cu cele ale lui Mike Pompeo, şeful diplomaţiei americane, care a afirmat anterior că Washingtonul analizează posibilitatea de a interzice mai multe aplicaţii chineze, între care şi TikTok, pe fondul unor suspiciuni de spionaj.

Platforma a fost deseori nevoită să nege că ar avea legături cu China.

"TikTok este condusă de un director american, având sute de angajaţi aici în SUA", a declarat un purtător de cuvânt al grupului, citat de agenţia Bloomberg.

"Nu am furnizat niciodată date despre utilizatori guvernului chinez şi nu am face asta nici dacă ni s-ar cere", a adăugat el.

(RS)


Etichete donald trumptiktokchina(RS)ByteDancemike pompeospionajsua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live