Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

17 Octombrie 2016
Vizualizari: 1456
Comentează add

Vârsta medie la care copiii din România primesc device-uri electronice este de opt ani şi jumătate pentru tabletă, nouă ani pentru computer şi zece pentru smartphone.

Copiii români accesează internetul mai ales de pe smartphone

mira-gombos

Foto: Arhivă

85% dintre copiii români cu vârste între 5 şi 16 ani care au acces la Internet petrec în medie cinci ore pe zi pe reţelele sociale, iar terminalul preferat este telefonul inteligent, relevă rezultatele unui studiu de specialitate preluat de Agerpres. 

Potrivit cercetării realizate de iSense Solutions, vârsta medie la care copiii din România primesc device-uri electronice este de opt ani şi jumătate pentru tabletă, nouă ani pentru computer şi zece pentru smartphone.

Cu toate acestea, chiar înainte să aibă un terminal inteligent personal, cei mici au acces la dispozitivele părinţilor, notează realizatorii studiului.

Terminalul inteligent pe care copiii îl folosesc cel mai des este smartphone-ul, cei mici butonând în medie 160 de minute pe zi, chiar 208 minute, în cazul adolescenţilor de 13-16 ani.

În acelaşi timp, se remarcă o preferinţă pentru tabletă în categoria de vârstă 5-7 ani.

Cei mici intră pe Internet în special de acasă şi obişnuiesc să urmărească videoclipuri muzicale, clipuri amuzante şi desene animate sau să stea pe reţelele sociale.

Aceştia au în medie 14 aplicaţii instalate pe smartphone, cele mai folosite fiind cele de navigare pe Internet, reţele sociale, jocuri şi chat messenger.


Etichete smartphoneinternetcopiistudiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live