Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

21 Martie 2017
Vizualizari: 1425
Comentează add

Denumirea conceptului – FE (Future Eco) – reflectă tehnologia inovatoare, care completează calităţile ecologice ale autovehiculului.

Conceptul FE Fuel Cell de la Hyundai

bogdan-predescu

  Foto: Bogdan Predescu

 Hyundai a prezentat la Geneva, conceptul FE Fuel Cell, un model nou care evidenţiază angajamentul producătorului auto de a dezvolta autovehicule pe bază de pilă de combustie, parte integrantă din viziunea mărcii de a lansa, până în anul 2020, 14 noi modele cu emisii reduse.

           

Una dintre cele mai importante caracteristici este umidificatorul intern de aer, care reciclează apa emisă în sistem, pentru a crea o atmosfera confortabilă la bordul vehiculului. Forma fluida a caroseriei este inspirata de cursivitatea apei – singurul tip de emisie generată. În plus, în partea din spate, fantele de ventilaţie au fost integrate pentru a îmbunătăţi performanţele aerodinamice.

           

Încurajată de creşterea cererii globale pentru vehiculele ecologice, compania continua programul iniţiat prin intermediul modelului Ioniq, primul model disponibil în trei versiuni de propulsoare electrice. Conceptul FE Fuel Cell reprezinta cea de-a patra generaţie Hyundai, care utilizează tehnologia pe baza de hidrogen.  

           

Pentru un confort sporit, conceptul este echipat cu un pachet de baterii portabile, care se încarcă cu energia generată de autovehicul, pentru a alimenta dispozitivele pasagerilor. În acelasi timp, portbagajul beneficiaza de un spaţiu de stocare care permite încărcarea unui scooter electric.

           

Conceptul a fost proiectat să parcurgă peste 800 de kilometri cu un plin de hidrogen, ţinând cont de dezvoltarea limitată a infrastructurii de realimentare. Elemente ale conceptului vor fi utilizate pentru un viitor model Fuel Cell de clasa SUV, care va fi lansat se pare anul viitor.


Etichete Mașina LuniiAutoSalon AutoGeneva 2017Hyundaiconcept

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live