Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

28 Septembrie 2021
Vizualizari: 407
Comentează add

Preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliţă, avertizează că există posibilitatea ca România să nu-şi poată asigura necesarul de gaze pentru această iarnă.

Chisăliță: Există riscul ca România să nu-şi poată asigura necesarul de gaz Chisăliță: Există riscul ca România să nu-şi poată asigura necesarul de gaz - Conține video

luminita-voinea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 septembrie, ora 7:08) - În România, preţul gazelor naturale s-a triplat în ultimile două luni, a afirmat preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliţă, în emisiunea "Serviciul de noapte", realizată de Maria Ţoghină.

În ceea ce priveşte sezonul rece, el a declarat că există riscul ca România să nu-şi poată asigura necesarul de gaze pentru consum.

Dumitru Chisăliţă: Nu avem acoperite contracte pentru vârfurile de consum din iarna 2021-2022, ceea ce probabil ne va prinde să trebuiască să achiziţionăm gaze naturale la preţuri poate chiar duble faţă de ceea ce avem în momentul de faţă.  Problema şi mai mare este legată de faptul că, datorită restrângerii acestor puncte de import a gazelor naturale în România de la şase la unul singur, există posibilitatea reală ca în iarnă, la vârf de consum în zilele foarte friguroase, să nu avem efectiv gaze suficiente pentru întregul consum.

Instrumente pentru limitarea prețului crescut al energiei

Ministrul energiei, Virgil Popescu, s-a declarat dispus să ia în considerare varianta supraimpozitării companiilor din energie, ca instrument pentru limitarea prețului crescut al energiei pentru consumatorii finali.

Demnitarul a fost invitat la Parlament, la inițiativa a grupului minorităților naționale, pentru a vorbi despre evoluțiile din piața energiei.

În context, Virgil Popescu a dat asigurări că executivul va aproba ordonanța de urgență pentru compensarea facturilor la energie și gaze naturale de care va beneficia peste 60% din populație.

Toate deciziile își propun să ducă la reducerea creșterii tarifelor la energie, a menționat Virgil Popescu.

VIDEO Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, ediția din 27/28 septembrie 2021. Invitat: preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliţă.


Etichete gaze naturaleenergiestocuricombustibiliprețuriconsumator vulnerabilcompanii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live