Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

18 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1162
Comentează add

Cercetătorii anunţă că prin intermediul unor modificări genetice pot mări cantitatea de energie solară pe care plantele o colectează pentru a se dezvolta.

Cercetătorii au reuşit să îmbunătăţească eficienţa fotosintezei

rador

  Foto: pixabay.com.

Un grup de oamenii de ştiinţă din SUA şi Marea Britanie susţin că au reuşit să îmbunătăţească unul dintre cele mai importante procese biologice de pe planetă, fotosinteza, informează BBC.

Cercetătorii anunţă că prin intermediul unor procese de modificare genetică, pot mări cantitatea de energie solară pe care plantele o colectează pentru a se dezvolta. Echipele de cercetători au modificat sistemele de protecţie naturale ale plantelor, intensificând viteza cu care culturile transformă sistemul de răcire folosit pentru a se apăra împotriva excesului de lumină solară.

Astfel, plantele modificate genetic au reuşit să canalizeze mai multă lumină solară pentru a se dezvolta. Cercetătorii susţin că aceleaşi schimbări ar trebui să fie posibile şi în cazul grâului, porumbului şi a orezului, însă va fi nevoie de cel puţin 20 de ani pentru a vedea rezultatele acestor studii.


Etichete fotosintezaprocesenergierandamenteficienţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live