Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

13 Aprilie 2013
Vizualizari: 2238
Comentează add

Inventatorul Corneliu Birtok Băneasă a fost premiat din nou cu medalia de aur a Salonului internaţional de invenţii de la Geneva, apreciat pentru un filtru de aer special.

Aur la Geneva pentru "Air by Corneliu"

ilie-pintea

Corneliu Birtok Băneasă

Inventatorul hunedorean Corneliu Birtok Băneasă a fost premiat cu medalia de aur a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva, juriul, format din specialişti din toate domeniile, apreciind calităţile unui filtru de aer special.

Invenţia tânărului inginer din Deva reduce consumul de carburant cu 10% la autoturisme şi autoutilitare, iar filtrul de aer a fost pus deja în practică sub forma unui produs ce poate fi folosit de către utilizatorii direcţi.

Aceeaşi invenţie a primit şi premiul special al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), care a răsplătit astfel eforturile inventatorului de a lansa, într-un circuit tehnologic, un produs românesc premiat la mai multe saloane internaţionale de inventică.

Corneliu Birtok Băneasă a creat şi o marcă proprie, „AIR by CORNELIU”, pentru că doreşte să promoveze o marcă sută la sută romînească şi să arate că o invenţie poate fi pusă în practică, spre binele celor care doresc să-şi îmbunătăţească performanţele autovehiculelor.

Filtrul special de aer a fost testat în mod ştiinţific în laboratoarele Facultăţii de Inginerie din Hunedoara, unde măsurătorile au arătat o scădere medie a consumului de benzină de 7,15% la un motor montat pe bancul de lucru.

În prezent, filtrul de aer supra aspirant se produce pe o linie tehnologică, fiind certificat RAR sub denumirea Filtru Supraaspirant Universal.

Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva (10-14 aprilie) se află la ediţia cu numărul 41, iar prezenţa inventatorului din Deva la standul României este posibilă datorită unei selecţii organizate de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică.

Corneliu Birtok-Băneasă se află la cea de-a cincea participare la acest salon internaţional, fiind medaliat cu aur în anii 2010, 2012 şi 2013, cu argint în 2009 şi cu bronz în 2011.
 


Etichete Ştiri VestinventatorCorneliu Birtok Băneasămedalie de aurSalonul Internaţional de InvenţiiGeneva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live